Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, urmează să prezinte miercuri dimineaţă consiliului de miniştri propunerea de a prelungi starea de urgenţă la nivel naţional, a declarat Valls miercuri pentru postul de radio France Info, confirmând o informaţie anunţată anterior de acelaşi post de radio.

Propunerea vine pe fondul desfăşurării campionatului de fotbal Euro 2016, care debutează pe 10 iunie, fiind organizat de Franţa.

„Starea de urgenţă nu poate fi permanentă, dar cu ocazia unor evenimente atât de mari ... am decis să o prelungim”, a declarat Valls.

Circa 2,5 milioane de persoane sunt aşteptate pe zece stadioane pentru desfăşurarea a 51 de meciuri, la care participă 24 de echipe în cadrul campionatului.

Starea de urgenţă naţională a fost decretată pe 14 noiembrie după atacurile teroriste din Paris produse cu o noapte în urmă, în care au murit 130 de persoane, Stade de France fiind unul dintre locurile vizate de terorişti atunci.

Ulterior, Parlamentul francez a aprobat prelungirea cu trei luni a stării de urgenţă până la finalul lunii februarie, apoi până pe 26 mai.