În nouă localităţi din Texas a fost declarată stare de catastrofă din cauza inundaţiilor. Şcolile au fost închise, peste 43.000 de mii de locuinţe au rămas fără electricitate, iar sute de zboruri au fost anulate. Filmările aeriene arată că străzile din aceste oraşe s-au transformat în râuri, iar maşinile au fost luate de ape.

Peste 1.500 de oameni au sunat disperaţi la numerele de urgenţă. Într-o situaţie similară s-a pomenit un bărbat care s-a încumetat să şofeze pe o porţiune de şosea inundată, fără să-şi dea seama că nivelul apei este mult mai mare decât părea. Din fericire, a fost salvat de reporterul unei televiziuni în timpul unei transmisiuni în direct.

 În America de Sud, Chile se confruntă cu cele mai însemnate ploi din istoria lunii aprilie. Râurile din preajma capitalei Santiago s-au revărsat şi au acoperit străzile. Parcările subterane au fost inundate, iar uzinele de tratare a apei potabile au fost distruse de alunecările de teren. Primarul oraşului dă vina pe firmele de construcţie, care nu ar fi executat cum trebuie lucrările de îndiguire. Probleme sunt şi la minele din apropierea capitalei. Acestea au fost inundate, aşa că autorităţile le-au închis.