„Analiza ministerului de Finanţe merge dincolo de vorbe şi prezintă fapte, iar concluziile sunt clare. În afara Uniunii Europene, Marea Britanie va fi tot timpul mai săracă. Până în 2030, fiecare familie va pierde 4.300 de lire. Oamenii trebuie să ştie asta când vor vota la referendum. Ca ministru de Finanţe spun clar că vom fi mai puternici şi mai în siguranţă în cadrul UE”, a declarat George Osborne, ministrul de Finanţe din Marea Britanie.

Potrivit raportului, în cazul unui Brexit, economia britanică se va contracta cu 6%, exporturile vor fi afectate, iar investiţiile străine vor scădea. În timp ce Guvernul de la Londra se întreabă dacă merită plătit un preţ atât de mare, opoziţia spune că nu are încredere în aceste date.

„Orice s-ar spune, sunt supoziţii. Nimic mai mult decât o scădere economică. Puteţi să-i spuneţi cum vreţi, dar poate fi definitiv, deoarece nimeni nu ştie cu exactitate ce se va întâmpla”, spune David Buik, analist financiar.

Unii analişti se aşteaptă ca firmele britanice să-şi mute afacerile în ţările Uniunii Europene. Directorul FMI, Christine Lagarde, a atras atenţia că un Brexit va reprezenta un şoc pentru economia globală.