Anterior, despre trecerea peste frontiera a unui transport de tip „GRUZ 200”, au raportat şi experţii OSCE.

Potrivit Ministerului ucrainean al Apărării, cadavrele au fost scoase din Donbas sâmbătă seara, pe la punctul de control „Doneţk” aflat în mâinile separatiştilor.

De asemenea, oficialii ucraineni au anunţat noi pierderi de vieţi în rândul forţelor armate ale Rusiei, în principal in cadrul unităţilor care efectuează activităţi de sabotaj şi de culegere de informaţii în Donbas. Potrivit GUR, pe 15 aprilie, în spitalele din Novotroiţkoe şi Iasinovataia au fost aduşi nouă morţi şi unsprezece militari răniţi ai batalionului separat de asalt din Rusia.

Nu este prima data când Kievul anunţă despre militarii ruşi morţi, repatriaţi din regiunile ocupate din estul Ucrainei.

De altfel, şi raportul misiunii OSCE emis pe data de 13 aprilie arata că, pe data de 6 aprilie, grupul de observatori a văzut vehicule care treceau frontiera spre Rusia. Pe una din dube era scris „GRUZ 200”, ceea ce înseamnă transportul personalului militar mort în misiune.

La începutul lunii martie, GUR a anunţat că, în regiunile controlate de separatişti, din regiunea Rostov, a fost transferată o subdiviziune a brigăzii 22 cu destinaţie specială a Direcţiei Principale de Informaţii a Statului Major General al Forţelor Armate Ruse (GRU).

Rusia a negat în repetate rânduri implicarea trupelor sale în conflictul din estul Ucrainei.