Investigatorii belgieni s-au confruntat cu dificultăţi la analiza amprentelor digitale şi a mostrelor ADN, astfel că nu au reuşit să confirme pe baza acestor metode că teroristul care apare în imaginile surprinse de camerele de supraveghere alături de cei doi kamikaze, Najim Laachraoui şi Ibrahim El Bakraoui, este Mohamed Abrini, un belgian de origine marocană. 

Prin urmare, FBI-ul american le-a sugerat autorităţilor belgiene să folosească „Next Gen Identification System”, un program de recunoaştere facială cu ajutorul căruia s-a confirmat identitatea celui de-al treilea terorist.

După ce a fost arestat, Abrini a recunoscut că el este „bărbatul cu pălărie”. El a afirmat în timpul interogatoriului că, după ce a auzit deflagraţiile provocate de încărcăturile explozive ale celorlalţi doi terorişti, a fugit de la aeroport, nu însă înainte de a arunca centura cu explozibil într-o pubelă de gunoi şi de a scăpa de pălăria sa. Abrini este inculpat şi pentru atacurile teroriste desfăşurate pe 13 noiembrie la Paris.