Principalele avantaje ale statutului de conducător de campanie sunt un plafon de cheltuieli superior, de 7 milioane de lire sterline (10 milioane dolari), distribuire liberă de materiale de campanie votanţilor, emisiuni electorale şi un grant de până la 600.000 de lire sterline în vederea acoperirii costurilor administrative.

Potrivit The Guardian, „Vote Leave” este susţinută de unii demnitari britanici, printre care Michael Gove, Boris Johnson şi Chris Grayling.

''După o analiză atentă, comisia a decis că Vote Leave a demonstrat mai bine că dispune de structurile necesare pentru a garanta că opiniile altor participanţi la campanie sunt deplin reprezentate'', a explicat directorul executiv al Comisiei Electorale, Claire Bassett.

''Mereu ne-am concentrat pe campania reală şi vrem ca cele 350 de milioane de lire sterline pe care le trimitem Bruxellesului săptămânal să le cheltuim pentru priorităţile noastre, precum sistemul naţional de sănătate. Vom continua să lucrăm constructiv cu oricine doreşte să participe la campania Leave'', a subliniat un purtător de cuvânt al „Vote Leave”.

Este de aşteptat ca grupul rival 'Grassroots Out', în care este implicat liderul Partidului pentru Independenţa Marii Britanii (UKIP), Nigel Farage, să conteste orice decizie de a acorda sprijin pentru 'Vote Leave'.

Totuşi, cofondatorul său Peter Bone a declarat: 'Felicităm „Vote Leave” pentru obţinerea desemnării şi le mulţumim susţinătorilor noştri pentru toate eforturile depuse până acum în această campanie. Aşteptăm cu nerăbdare să conlucrăm strâns şi eficient cu toţi cei care vor să vadă o Mare Britanie liberă să-şi decidă propriul destin. Suntem hotărâţi să ne îndeplinim partea de responsabilitate în crearea unui front unit pentru a obţine victoria pe 23 iunie — Ziua Independenţei''.