„Partidul Laburist este majoritar în favoarea menţinerii (în UE), pentru că noi estimăm că proiectul european a adus locuri de muncă, investiţii şi protecţia angajaţilor, consumatorilor şi mediului înconjurător”, a subliniat Corbyn, la Londra, în timpul primului său mare discurs despre UE, în apropierea referendumului din 23 iunie.

„Partidul Laburist este convins că un vot pentru menţinerea (în UE) este în interesul populaţiei acestei ţări. Marea Britanie va fi mai puternică dacă vom coopera cu vecinii noştri”, a subliniat Corbyn, evocând în mod concret schimbările climatice, ameninţarea teroristă, îmbătrânirea populaţiei, criza refugiaţilor sau protecţia locurilor de muncă şi a salariilor 'în faţa presiunii mondialiste'.

Discursul lui Jeremy Corbyn, care a votat împotriva aderării Marii Britanii la UE în timpul referendumului din 1975, era extrem de aşteptat de către susţinătorii menţinerii în UE.

În timp ce premierul conservator David Cameron îşi multiplică discursurile pentru a alerta asupra pericolelor unui 'Brexit', liderul opoziţiei a susţinut linia oficială pro-UE a partidului său. Însă, chiar şi o susţinere „cu jumătate de gură” este hotărâtoare pentru David Cameron dacă acesta vrea să câştige pariul, în condiţiile în care sondajele anunţă un rezultat extrem de strâns.

S-au făcut auzite voci chiar în cadrul Partidului Laburist pentru ca Jeremy Corbyn să arate un pic mai mult entuziasm european, pentru a mobiliza electoratul de stânga, o bună parte a căruia ar putea absenta la 23 iunie.

Joi, Jeremy Corbyn a amintit, totodată, că rămâne foarte critic în raport cu proiectul european, care „duce lipsă de reprezentare democratică” şi care „are nevoie de schimbare”, în special pe plan social. „Însă schimbarea poate interveni doar dacă vom munci împreună cu aliaţii noştri în sânul UE”, a subliniat el, estimând că „este perfect posibil să fii critic la adresa UE, fiind în acelaşi timp convins că trebuie să rămâi membru” al UE.