Echipele de salvare au luptat timp de câteva ore pentru a potoli flăcările, un fum gros tălăzuind dinspre ferestre şi acoperişuri, potrivit imaginilor difuzate de televiziuni.

Golden Gai, cu o suprafaţă de 2000 metri pătraţi, situat în inima cartierului „fierbinte” Kabukicho, este cunoscut pentru aleile sale înguste şi micile restaurante cu doar câteva locuri, de multe ori rezervate pentru obişnuiţii casei.

Focul a izbucnit la începutul după-amiezii şi a putut fi stăpânit patru ore mai târziu, cu ajutorul a 40 de maşini de pompieri şi a unui elicopter, au precizat pompierii. Două persoane au fost rănite uşor în incendiu.

Compania Tokyo Electric Power (Tepco) a întrerupt temporar furnizarea de energie electrică pentru aproximativ 500 de clădiri, dar nu a fost stabilită oficial vreo legătură cu dezastrul.

„Au existat flăcări mari, iar focul se extindea pe firul electric”, a declarat Daizen Ishiba, proprietarul unui bar situat nu departe de una dintre facilităţile distruse. În ciuda întreruperii curentului electric, el a deschis barul seara, iluminând incinta cu ajutorul unor lămpi cu baterii.

Există aproximativ 280 de baruri şi cafenele în Golden Gai „deţinute de persoane diferite care creează fiecare o atmosferă particulară. Unii chiriaşi sunt acolo de 40 sau 50 de ani, având aceeaşi dorinţă de a păstra un mediu familial", a explicat Ishida.