Marile fabrici de bere din Cuba, care produc mărcile Cristal şi Bucanero, nu reuşesc să facă faţă cererii, aşa încât producătorul celui de-al doilea tip intenţionează să construiască o nouă unitate de producţie.

În cursul ultimelor săptămâni, Cuba a înregistrat contracte pentru 33 de milioane de baxuri de bere, mai mult decât poate produce insula în prezent. Prin urmare s-a văzut nevoită să importe din ţara vecină, Republica Dominicană.

Nu numai lipsa de bere este consecinţa afluxului mare de turişti în Cuba, ci şi sectorul aviatic se confruntă cu o creştere masivă a traficului. De la ridicarea embargoului, companiile aeriene americane se întrec în obţinerea licenţelor de zbor pentru circa 20 de curse pe zi la Havana şi alte zece în restul insulei. În plus, turiştii americani din croaziere încep să debarce în Cuba. În luna mai, un pachebot de la Miami va sosi la Havana, prima oară de la eliminarea embargoului.

Cuba se află la numai 367 de kilometri de Florida, aşa încât hotelurile şi maşinile de închiriat sunt la mare preţ şi încep să se găsească tot mai greu.