Junead Khan s-a folosit de slujba sa de curier la o companie farmaceutică drept acoperire pentru a face muncă de recunoaştere în faţa bazelor americane, a fost dezvăluit în cadrul procesului său care a durat peste şase săptămâni la Tribunalul din Kingston.

Obiectivul său, conform mesajelor pe care le-a schimbat cu un combatant al SI, descoperite de poliţie, era să simuleze un accident în faţa uneia dintre aceste baze şi să atace un militar cu un cuţit, în încercarea de a reproduce scenariul uciderii soldatului britanic Lee Rigby din mai 2013.

Lee Rigby a fost lovit cu maşina de Michael Adebolajo şi Michael Adebowale, doi londonezi de origine nigeriană, în timp ce acesta mergea pe jos îmbrăcat în civil la cazarma sa din cartierul Woolwich, în sudul capitalei britanice. Apoi, cei doi bărbaţi l-au înjunghiat şi aproape decapitat pe soldat, sub ochii trecătorilor.

După arestarea lui Junead Khan la mijlocul lunii iulie 2015, poliţia a găsit în locuinţa sa imagini care-l prezentau pozând în faţa unui steag negru, precum cel al SI, şi în calculatorul său instrucţiuni pentru fabricarea de bombe. El a făcut de asemenea căutări pe Internet pentru a-şi cumpăra un cuţit de luptă.

Bărbatul, care riscă o pedeapsă cu închisoare de viaţă, a fost de asemenea găsit vinovat pentru că a intenţionat să se alăture SI în Siria. Sentinţa în cazul său urmează să fie pronunţată pe 13 mai.