Aproape 100 de oameni au fost scoşi de sub mormanul de ciment şi metal, mulţi fiind răniţi, dat fiind că pasarela s-a prăbuşit peste pietoni şi maşini.

„Operaţiunile de salvare nu vor înceta până când nu vor fi înlăturate toate plăcile de beton şi traversele metalice", a declarat un reprezentant al poliţiei din Calcutta.

Poliţia a lansat o anchetă la firma care construia pasarela şi a sigilat birourile, potrivit guvernului local, transmite DPA. Circa 80 de metri din pasarelă s-au prăbuşit joi într-o zonă aglomerată numită Burrabazar, căzând peste trecători, maşini şi autoricşe.

Sute de membri ai Forţei naţionale de intervenţie în caz de catastrofe (NDRF) au intervenit cu diverse utilaje, macarele, picamere şi câini dresaţi pentru a ajunge la oamenii prinşi sub dărâmături, fiind ajutaţi de soldaţi şi poliţişti.

„Prioritatea noastră este găsirea supravieţuitorilor deşi şansele de a găsi pe cineva în viaţă sunt scăzute", a declarat directorul NDRF, OP Singh.

Oficiali NDRF au declarat că o parte importantă din molozul rezultat din prăbuşirea pasarelei a fost deja îndepărtată. Construcţia pasarelei de 2 kilometri a început în 2009, dar data finalizării lucrării fusese depăşită în mai multe rânduri din cauza problemelor financiare ale firmei IVRCL, potrivit unor informaţii apărute în media.