Cei doi palestinieni au deschis focul din propria maşină asupra unui autobuz într-un sector locuit de evrei ultraortodocşi în nordul Ierusalimului. Un şofer, care avea o armă asupra sa, s-a oprit şi a ripostat.

Ulterior, ambii agresori au fugit în direcţia Oraşului vechi. Acolo, ei au deschis focul din nou, rănind grav un bărbat de 50 de ani, se pare un palestinian din Ierusalimul de Est, potrivit serviciilor de urgenţă, citate de AFP. Ulterior, forţele de securitate i-au eliminat pe atacatori.

Teritoriile palestiniene şi Israelul se confruntă în ultimul timp cu un val de violenţe soldate cu moartea a 187 de palestinieni, 28 de israelieni, doi americani, un eritreean şi un sudanez de la 1 octombrie 2015 şi până în prezent, conform unui bilanţ AFP. Cei mai mulţi dintre palestinienii ucişi sunt autori sau prezumtivi autori ai unor atacuri.

Atacul de miercuri survine după ce marţi s-a înregistrat o serie de patru atacuri comise de palestinieni în Ierusalimul de est, în localitatea israeliană Petaj Tikva şi la Jaffa, în sudul Tel Avivului, în ultimul atac pierzându-şi viaţa un turist american şi 14 persoane fiind rănite. Toţi cei patru atacatori palestinieni au fost ucişi de forţele de securitate.