„Investigaţiile noastre arată că cei din imagini, într-un caz, şi-au încercuit victimele şi le-au agresat sexual, încercând în acelaşi timp să le jefuiască'', se afirmă într-un comunicat al poliţiei.

„În pofida unei atmosfere de teamă, mai mulţi martori şi victime au reuşit să-i fotografieze pe cei acuzaţi'', se spune în comunicat, precizându-se că nu se ştie în ce loc se află în prezent autorii infracţiunilor.

Circa 1.100 de plângeri au fost depuse la poliţia din Koln ca urmare a agresiunilor, în care se afirmă că grupuri de bărbaţi au încercuit, hărţuit şi jefuit femei. Circa 40% dintre plângeri vizează agresiuni cu caracter sexual, de la hărţuire la viol. Nu este clar câţi bărbaţi sunt în prezent cercetaţi de către poliţie. 

Agresiunile din noaptea de Anul Nou au provocat o dezbatere în Germania în legătură cu modul în care trebuie abordată problema solicitanţilor de azil găsiţi vinovaţi de infracţiuni şi capacitatea ţării de a integra 1,1 milioane de migranţi care au sosit în 2015.

Luna trecută, primii doi solicitanţi de azil judecaţi în legătură cu agresiunile din noaptea de Anul Nou — unul de origine marocană de 18 ani şi al doilea de origine tunisiană de 23 de ani — au primit pedepse cu suspendare pentru furt, iar un al treilea a fost eliberat condiţionat.