Cel puţin 28 de jihadişti care au atacat în zori forţele de ordine în acest oraş din sud-estul Tunisiei au murit, precum şi şase jandarmi, doi poliţişti, un vameş şi un soldat, au anunţat Ministerul de Interne şi cel al Apărării, potrivit unui comunicat comun. Ei au anunţat de asemenea moartea a şapte civili în cadrul acestui bilanţ provizoriu.

O interdicţie de circulaţie a fost instaurată la Ben Guerdane, între orele 19:00 şi 5:00, iar premierul tunisian Habib Essid, care s-a întreţinut cu preşedintele Béji Caid Essebsi, a lansat un apel la vigilenţă locuitorilor din zonă.

Militanţi islamişti pregătiţi în tabere din Libia vecină au comis anul trecut mai multe atacuri în Tunisia. La 24 noiembrie, un tunisian de 26 de ani şi-a detonat explozibilul avut asupra sa într-un autobuz care transporta membri ai securităţii prezidenţiale, în plin centrul Tunisului, provocând moartea a 12 dintre ei.

Atentatul a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic, deja responsabilă pentru două atacuri majore în 2015.

Primul s-a soldat cu 22 de morţi în martie la Muzeul Bardo din Tunis, în timp ce al doilea, comis în iunie, în staţiunea turistică Sousse, a provocat moartea a 38 de turişti.

Peste 3.000 de tunisieni şi-au părăsit ţara pentru a adera la gruparea jihadistă Stat Islamic şi la alte organizaţii islamiste în Siria şi Irak.