Suspendată în timpul weekend-ului, operaţiunea se desfăşoară în pofida temperaturilor scăzute, sub presiunea unui grup de circa 70 de migranţi. 

Construcţiile improvizate de pe o suprafaţă de 2 hectare, dintr-un total de 7,5 hectare ce trebuie să fie dezafectate, au fost deja demolate începând cu data de 29 februarie, potrivit autorităţilor franceze. 

La jumătatea săptămânii trecute, un grup de nouă iranieni şi-au cusut buzele în semn de protest contra distrugerii taberei şi au anunţat că intră în greva foamei. 

La câţiva kilometri spre est, în localitatea Grande-Synthe, prima tabără de refugiaţi construită în Franţa conform normelor internaţionale urma să se deschidă în cursul dimineţii. Circa 200 de cabane din lemn vor putea găzdui 1.050 de migranţi aflaţi în fosta tabără insalubră de la Grande-Synthe. 

Partea de sud a „junglei” de la Calais găzduieşte 800-1.000 de migranţi conform guvernului francez, în timp ce organizaţiile umanitare evocă 3.500 de migranţi. 

Conform altor surse, în total între 3.700 şi 7.000, majoritatea sirieni, afgani şi sudanezi, s-au instalat în această tabără ilegală. 

Demolarea taberei ar putea dura „o lună, poate chiar mai mult'', au indicat autorităţile franceze săptămâna trecută.