„Se împlinesc patru luni şi încă aşteptăm să ni-i dea'', a declarat Erdogan într-un discurs public la Ankara, în timp ce la Bruxelles are loc un summit extraordinar UE-Turcia privind problema migraţiei. 

„Premierul Ahmet Davutoglu este în prezent la Bruxelles. Sper că el se va întoarce cu aceşti bani'', a afirmat preşedintele Turciei, care a criticat deja de mai multe ori întârzierea în ce priveşte deblocarea fondului. 

Erdogan a denunţat, de asemenea, atitudinea europenilor în criza migranţilor şi refuzul lor în general de a-i accepta masiv în ţările lor. 

„Ei spun „Împiedicaţi-i pe refugiaţi să intre”. De acord. Dar nu noi îi trimitem. Ei vin pe mare şi, din nefericire, mulţi dintre ei mor în cursul traversării”, a declarat preşedintele Turciei, precizând că „aproximativ 100.000'' de migranţi au fost salvaţi de paza de coastă turcă în Marea Egee, între Turcia şi Grecia. 

Summitul UE-Turcia are drept scop găsirea unei soluţii durabile la criza migraţiei, în timp ce ţările europene sunt în dispută de luni de zile în legătură cu răspunsul la criză.