Trump obţine 47% din voturi în Louisiana, a anunţat CNN, în timp ce au fost numărate doar 11% din buletinele de vot, notează DPA.

Senatorul de Texas Ted Cruz a câştigat alegerile primare republicane în statul Maine, informează agenţia DPA citând un anunţ făcut de partidul republican din acest stat din nord-estul SUA.

Aceasta este a doua victorie a lui Cruz în caucusul de sâmbătă, obţinând 46% din voturi înaintea lui Donald Trump (33%), a guvernatorului de Ohio John Kasich (12%) şi senatorului de Florida Marco Rubio (8%).

Senatorul de Texas Ted Cruz a câştigat sâmbătă "caucusul" republicanilor în statul Kansas, cu un avans confortabil asupra miliardarului Donald Trump, potrivit proiecţiilor televiziunilor americane, informează AFP.

După numărarea a 43% din voturi în acest stat din centrul SUA, Ted Cruz era creditat cu 49% din voturi, cu mult înaintea lui Donald Trump (24,7%), care era dat câştigător în sondaje. Alte trei state votează sâmbătă în alegerile primare republicane.

Mult în urmă, senatorul de Florida Marco Rubio şi guvernatorul de Ohio John Kasich obţin respectiv 14,8% şi 9,9% din voturi.

Kansas este primul dintre cele patru state ce votează sâmbătă în alegerile primare republicane şi a anunţat rezultatul.
Exprimându-se în Idaho, în nord-vestul SUA, Ted Cruz — care continuă să se prezinte ca ultima metereză în faţa lui Donald Trump — a mulţumit statului Kansas după aceste proiecţii şi a avertizat că chiar dacă este puţin cam devreme, avem aproape 50% din voturi în statul Maine, care votează de asemenea sâmbătă.

Deşi ar fi cam devreme pentru a trage concluzii, preţul acestei înfrângeri ar putea fi războiul lui Donald Trump împotriva propriului partid.

Rezultatele voturilor din Louisiana sunt aşteptate în timpul serii de sâmbătă, precum şi cele din Kentucky si Maine.

Democraţii votau de asemenea sâmbătă în statele Nebraska, Kansas şi Louisiana pentru a decide între Hillary Clinton şi Bernie Sanders.