Este vorba de transpunerea în practică a rezoluţiei adoptate miercuri de Consiliul de Securitate ONU, ca reacţie la teste nucleare şi balistice anunţate de regimul Kim Jong-Un.

Consiliul Uniunii Europene a decis introducerea a 16 persoane şi a 12 companii pe lista de măsuri restrictive vizând Coreea de Nord.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a impus, miercuri, noi sancţiuni dure asupra Coreei de Nord, după recentele teste nucleare şi balistice.

Un proiect de rezoluţie prezentat de Statele Unite a fost adoptat în unanimitate, fiind susţinut inclusiv de China, singurul aliat al Coreei de Nord.

Regimul Kim Jong-Un a efectuat, în 2016, un presupus test termonuclear şi un test cu tehnologie balistică.

Potrivit rezoluţiei, toate transporturile de marfă care provin ori au ca destinaţie Coreea de Nord vor trebui verificate. Şaisprezece reprezentanţi ai Coreei de Nord aflaţi în Siria, Iran şi Vietnam au fost adăugaţi pe o listă cu sancţiuni, la fel ca 12 entităţi nord-coreene. Până acum, transporturile nord-coreene erau verificate doar dacă existau suspiciuni.

Secretarul general ONU, Ban Ki-Moon, a salutat decizia Consiliului de Securitate. "Phenianul trebuie să revină la respectarea în totalitate a obligaţiilor internaţionale", a spus el.