Preţurile proprietăţilor imobiliare din cartierele „de lux” din Londra au scăzut cu 0,8% în primele trei luni ale acestui an. Valoarea proprietăţilor cel mai probabil nu va creşte anul acesta, potrivit lui Lucian Cook, şeful cercetării pe sectorul rezidenţial din cadrul Savills.

De asemenea, vânzarea de locuinţe a încetinit după decizia din 2014 a guvernului de a creşte taxele legate de tranzacţiile imobiliare de lux. Cel mai probabil acest sector va continua să aibă de suferit, în condiţiile în care potenţialii cumpărători aşteaptă rezultatul din iunie al referendumului care va stabili dacă Marea Britanie se va retrage sau nu din Uniunea Europeană. În cazul în care rezultatul va fi favorabil retragerii din UE, multe companii vor renunţa la investiţiile în Marea Britanie şi îşi vor reloca angajaţii.

„Spre deosebire de alte părţi din piaţa imobiliară din Londra, proprietăţile premium rămân sensibile la preţ. Având în vedere creşterile istorice la preţuri, combinate cu povara fiscală crescută şi cu incertitudinile politice, atât din partea viitorului primar al Londrei, cât şi din partea unui potenţial Brexit, noi nu credem că vom vedea o creştere a preţurilor în 2016, iar piaţa va continua să facă ajustări”, a declarat Cook.