Potrivit gărzii de coastă elene, două persoane au fost transportate la spital cu leziuni la cap, în timp ce restul de şase au suferit doar răni uşoare. Se pare că cearta a izbucnit după ce un afgan a insultat-o pe soţia unui sirian. La scurt timp, portul Pireu s-a transformat într-un câmp de luptă, conflictul extinzându-se şi la alte terminale ale portului în care sunt cazaţi peste 5.800 de refugiaţi. 

Potrivit EFE, grupurile rivale s-au lovit cu pietre, au răsturnat pubelele de gunoi şi au spart un geam într-unul dintre terminalele pentru pasageri. Lucrurile s-au liniştit în cele din urmă, însă forţele de intervenţie, garda de coastă şi reprezentanţi ai portului au rămas în alertă întreaga noapte, iar joi dimineaţă operatorii din port au curăţat întreaga zonă. 

Departamentul Politicilor de Migraţie din Grecia va distribui în următoarele zile fluturaşi în mai multe limbi în care li se va cere celor aflaţi în tabăra improvizată din portul Pireu să accepte să fie transportaţi în centre de primire (hotspots). Transferul acestor migranţi a fost amânat deoarece multe dintre centre nu sunt încă gata. Potrivit presei locale, autorităţile elene intenţionează să-i separe de afgani de sirieni pentru a evita confruntări precum cea de miercuri noapte.