„Ultima etapă pentru o reluare a activităţii este o aprobare oficială din partea factorilor politici. În aşteptarea acestei aprobări, s-a decis să nu se organizeze zboruri comerciale până vineri seara'', a precizat Brussels Airport, într-un comunicat de presă.

Potrivit postului de radio şi televiziune public RTBF, aeroportul Bruxelles-Zaventem a primit unda verde pentru reluarea parţială a zborurilor, din partea Direcţiei generale a transporturilor aeriene din Belgia (DGTA) şi a Serviciului de pompieri.

În ultimele două zile, compania Brussels Airport, Serviciul de pompieri, DGTA, poliţia federală belgiană şi Ministerul Apărării au evaluat în mod detaliat simularea efectuată marţi cu 800 de angajaţi ai aeroportului.

Aeroportul este aşadar pregătit tehnic pentru reluarea zborurilor comerciale, înregistrarea pasagerilor şi a bagajelor urmând a fi realizată în infrastructura provizorie construită pentru a permite primirea a 800 de pasageri pe oră în cazul plecărilor, ceea ce înseamnă circa 2,5 milioane de pasageri pe an. Această cifră reprezintă circa 20% din capacitatea normală a aeroportului.

În schimb, zona sosiri a aeroportului Bruxelles-Zaventem a fost doar uşor avariată de cele două atacuri sinucigaşe cu bombă comise marţea trecută şi a fost deja reparată complet.