El a făcut o fotografie cu egipteanul „instabil psihologic”, cum l-au prezentat ulterior autorităţile.

În timpul luării de ostatici, văzând că teroristul nu părea atât de periculos, pasagerul britanic Ben Innes a decis să facă o fotografie cu acesta. În imaginea postată pe internet, se vede că teroristul, identificat ca Seif al-Din Mohamed Mostafa, purta o centură explozivă.

În vârstă de 26 de ani, Ben Innes, care locuieşte în Aberdeen, Scoţia, a oferit pentru The Guardian detalii despre această fotografie şi despre luarea de ostatici care nu s-a soldat cu victime.

„M-am gândit că, dacă bomba era reală, nu aş fi avut nimic de pierdut, dacă mă apropii de el”, a povestit Ben Innes, care călătorea pentru afaceri cu zborul MS181 al EgyptAir. „Şi atunci mi-am spus: De ce nu?”.

„După aproximativ o jumătate de oră de zbor spre Larnaca, l-am rugat să fac o poză cu el, în timp ce eram toţi aşezaţi, aşteptând'', explică Ben Innes.

„De ce nu? — mi-am spus. Dacă se va detona, această fotografie oricum nu va exista”, a adăugat el, continuând: „Am cerut unui membru al echipajului să-i traducă şi să-l întrebe (pe pirat) dacă aş putea face o fotografie cu el. A spus doar OK. Aşa că am stat lângă el şi am zâmbit, în timp ce o stewardesă a făcut fotografia”, a povestit britanicul, care a fost printre ultimii ostatici eliberaţi de Seif al-Din Mohamed Mostafa.

Piratul aerului, de naţionalitate egipteană, a deturnat la începutul zilei de marţi un avion Airbus A-320, ce transporta 55 de pasageri şi efectua o legătură între oraşul egiptean Alexandria şi Cairo, direcţionându-l spre insula Cipru.

Motivele deturnării ar fi fost de natură personală, egipteanul dorind să-şi vadă fosta soţie, o cipriotă care locuieşte în Larnaca.