Organizaţia fundamentalistă sunnită, care ocupă teritorii în Siria, Irak, Libia şi Egipt, avertizează că atentatele comise pe 22 martie în Bruxelles, soldate cu 32 de morţi, sunt doar începutul unei serii de atacuri în Europa şi în Statele Unite.

„America, urmezi tu!”, se arată într-un mesaj al reţelei teroriste postat pe site-ul centrului media Al-Wafa. „America a uitat că musulmanii nu acceptă umilirea şi că nu vor uita să riposteze”, atrage atenţia organizaţia teroristă, conform unei traduceri făcute de Institutul pentru Analize Media din Orientul Mijlociu (MEMRI).

„Nu am uitat ţipetele fetelor violate când armata americană a invadat Irakul. Cu ajutorul lui Allah, vom răzbuna aceste fapte şi vom reda demnitatea. Vă vom distruge noi onoarea, vom elimina miturile voastre, vă vom lua ostatice femeile şi le vom vinde în pieţele de sclavi. Vă vom lua copiii şi îi vom creşte printre musulmani, pentru a lupta împotriva voastră”, ameninţă organizaţia fundamentalistă sunnită, făcând referire la un atac armat din San Bernardino, California.

„Acum au fost atentate la Bruxelles. Mâine, ar putea fi Portugalia şi Ungaria”, atrage atenţia organizaţia teroristă.

Guvernul Ungariei a anunţat că ia în serios ameninţările organizaţiei teroriste. „Organizaţia teroristă Stat Islamic a ameninţat Europa cu noi atacuri şi a menţionat Ungaria printre posibilele ţinte”, a declarat miercuri Gyorgy Bakondi, consilier al premierului Viktor Orban.

„Guvernul Ungariei tratează cu multă seriozitate aceste informaţii”, a adăugat Bakondi, citat de MTI.

Reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic ocupă teritorii în nord-estul Siriei, în nord-vestul Irakului, în nordul Egiptului şi în nordul Libiei, unde a instituit un „califat”. Organizaţia fundamentalistă a revendicat atentatele comise în noiembrie 2015 la Paris, soldate cu 130 de morţi, şi cele din 22 martie, de la Bruxelles, soldate cu 32 de morţi.