Anchetatorii i-au eliberat ulterior pe toţi cu excepţia a 216 suspecţi, în cazul cărora investigaţiile continuă, a declarat Rana Sanaullah, ministru al justiţiei din provincia Punjab din partidul la putere al prim-ministrului Nawaz Sharif.

El a declarat că raidurile au fost efectuate de poliţişti, agenţi antiterorism şi de informaţii şi au confirmat că armata şi forţele paramilitare vor fi folosite şi în viitoarele operaţiuni.

„Această operaţiune va include toate agenţiile de aplicare a legii”, a spus Sanaullah.

Jamaat-ul-Ahrar, o grupare desprinsă din mişcarea talibană din Pakistan, a revendicat atacul şi l-a motivat prin intenţia de a-i lovi pe creştinii care sărbătoreau Paştele şi a ameninţat cu noi atentate. Cel puţin 30 de copii se numără printre cei morţi, potrivit şefului administraţiei din Lahore, Mohamed Usman. Aproximativ 350 de persoane au fost de asemenea rănite.

Premierul Nawaz Sharif a cerut autorităţilor să accelereze ofensiva împotriva militanţilor islamişti, care au legături cu reţeaua teroristă Al-Qaeda. „Vreau o coordonare proactivă între instituţiile de aplicare a legii şi agenţiile de informaţii”, a spus el luni.

„Teroriştii ne-au omorât copiii — fiii şi fiicele — şi, cu voia lui Dumnezeu, îi vom elimina”, a adăugat premierul.