Focul a început într-un bloc turn din complexul „Ajman One”, care are 12 astfel de construcţii, şi s-a extins la cel puţin încă un bloc turn, potrivit site-ul cotidianului „Gulf News daily”. În primele ore ale dezastrului nu au fost raportate decese.

Cu toate acestea, potrivit poliţiei din Ajman, o femeie însărcinată care suferea de dificultăţi respiratorii a fost internată în spital, în timp ce cinci răniţi cu leziuni minore au fost trataţi la faţa locului.

Un localnic a declarat că focul, izbucnit în apropiere de zona litorală a Golfului Persic, a fost întărâtat de un vânt puternic. Locuitorii din clădiri au fost evacuaţi de urgenţă.

Mai multe incendii au lovit în ultima vreme construcţii foarte înalte din EAU, cel mai recent fiind cel dezlănţuit în noaptea de Anul Nou 2016 într-un hotel de lux din Dubai, aproape de cel mai înalt bloc turn din lume, Burj Khalifa, însă nu au fost înregistrate victime.

În februarie 2015, un incendiu a distrus partea superioară a unuia dintre cei mai înalţi zgârie-nori din Dubai, The Torch, forţând evacuarea a sute de locuitori din apartamentele, dar şi acest incendiu nu s-a soldat cu decese.