Dacă până acum poliţia căuta să îi amendeze drastic pe cei care foloseau telefonul mobil la volan, în Statele Unite şi pietonii vor fi vânaţi. Asta doar dacă va fi aprobat un proiect de lege propus în New Jersey de Pamela Lempitt.

Ea a supus votului o lege prin care cere ca pietonii să primească 50 de dolari amendă sau până la 15 zile de închisoare dacă folosesc telefonul mobil în timp ce merg, fie că vorbesc la el, scriu mesaje sau pur şi simplu se holbează la ce au scris prietenii pe reţelele de socializare.

Esenţial 50 de dolari ar urma să fie amenda minimă pentru cei care folosesc telefonul mobil în timp ce merg sau traversează strada.
 
11.101 de răniri au avut loc din cauza folosirii telefonului mobil de către pietoni.

Asta pentru că decesele pietonilor din Statele Unite s-au înmulţit în ultimii ani din cauza dependenţei de telefonul mobil. Procentul unor astfel de decese a crescut de la 11% în anul 2005 la 15% în anul 2014.

Americanii susţin şi că 11.101 răniri au fost cauzate de folosirea telefonului între anii 2000 şi 2011. 12% dintre acestea s-au datorat scrierii mesajelor.

New Jersey nu este primul stat american în care se încearcă promulgarea unei astfel de legi. Nevada, Arkansas, Illinois şi New York au înregistrat tentative eşuate. De asemenea, statul Hawaii încearcă introducerea unei legi similare, care prevede amendarea cu 250 de dolari a celor care traversează strada folosind telefonul mobil.