Comentariile, apărute duminică în ziarul britanic Sunday Telegraph, la câteva zile după atentatele sinucigaşe cu bombă de la Bruxelles, vin în sprijinul unuia dintre argumentele cheie ale campaniei guvernului britanic pentru a câştiga votul nehotărâţilor, şi anume că Marea Britanie este mai în siguranţă în interiorul blocului comunitar.

„Îi îndemn pe prietenii mei britanici să se gândească de două ori înainte de a se retrage dintr-una din cele mai importante instituţii care asigură puterea Occidentului - Uniunea Europeană”, a scris Petraeus.

El a mai spus că deşi o retragere în siguranţa aparentă a izolării este tentantă, istoria a arătat că astfel de decizii duc într-un punct mort.

„Nu am nicio îndoială că un Brexit va da o lovitură puternică tăriei şi rezistenţei Uniunii Europene exact într-un moment în care Occidentul este atacat din mai multe direcţii”, a mai scris Petraeus.

Britanicii vor vota la 23 iunie într-un referendum pentru ieşirea sau rămânerea în Uniunea Europeană, iar sondajele de opinie arată că poziţiile sunt relativ egal împărţite.