Controale suplimentare pe aeroportul Charleroi cu ocazia sărbătorilor pascale catolice

Controale suplimentare pe aeroportul Charleroi cu ocazia sărbătorilor pascale catolice
Sursa: mediafax.ro Foto: DW 27.03.2016 15:20
Controale drastice au fost instituite pe aeroportul Charleroi din Bruxelles în acest weekend în care este celebrat Paştele de catolici, în condiţiile în care aeroportul se confruntă cu un val suplimentar de pasageri pe fondul închiderii celui din Zaventem.

În condiţiile în care aeroportul Zaventem este închis până marţea viitoare în urma atentatelor din această săptămână, toate zborurile au fost redirecţionate către aeroportul Charleroi şi către cel din Liege, aeroporturi care nu sunt obişnuite cu un val mare de pasageri.

Sute de pasageri ajung cu o oră sau două întârziere din cauza acestor devieri, dar şi a controalelor suplimentare.

Prezenţa militarilor şi a poliţiştilor în aeroportul Charleroi a fost întărită, agenţii de securitate fiind prezenţi la intrările în parcare.

Vehiculele sunt supuse controalelor, după care pasagerii se aşează la coadă în afara aeroportului unde trebuie să prezinte cartea de identitate şi biletul de avion pentru a pătrunde în clădirea aeroportului.

Potrivit unui purtător de cuvânt al conducerii aeroportului, Vincent Grassa, 10.000 de pasageri s-au înregistrat suplimentar sâmbătă pe aeroportul Charleroi.

Situaţia ar trebui să se regleze marţi, odată cu redeschiderea aeroportului Zaventem.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP