Acest bărbat de 40 de ani a fost arestat în baza unui mandat de arestare european emis în Belgia, în cadrul unei anchete asupra unor documente falsificate folosite de atacatorii sinucigaşi la Paris şi Bruxelles şi complicii lor.

Ouali a fost arestat în localitatea Bellizzi în timpul unei operaţiuni comune a serviciului central antiterorist şi diviziei de operaţiuni speciale a poliţiei (DIGOS) din Roma, au precizat aceleaşi surse.

El este suspectat că făcea parte dintr-o reţea criminală ce fabrica documente de identitate false şi încuraja imigraţia ilegală, potrivit agenţiei AGI.

Acest presupus complice al teroriştilor din Bruxelles urmează a fi extrădat în zilele următoare în Belgia.

Suspiciunile poliţiei italiene s-au adeverit când a fost studiată cererea acestui bărbat pentru permis de şedere la biroul local de imigrare. Un bărbat purtând acelaşi nume şi aparţinând aceleiaşi organizaţii era căutat de poliţia belgiană din 6 ianuarie.

Numele lui ar fi apărut de asemenea în timpul percheziţiilor efectuate în octombrie 2015 la Saint-Gilles, o suburbie a Bruxellesului.

Sute de fotografii digitale au fost atunci descoperite. Printre acestea ar fi fost cele a trei terorişti făcând parte din grupul care a planificat atentatele din 13 noiembrie la Paris, printre care Najim Laachroui, unul dintre kamikaze de la aeroportul Zaventem, potrivit anchetatorilor citaţi.

Investigaţiile continuă pentru a se stabili motivele pentru care Ouali se afla în provincia Salerno şi posibilul sprijin de care ar fi beneficiat.