Parchetul a mai precizat într-un comunicat că forţele de securitate au reţinut vineri trei persoane în mai multe cartiere din Bruxelles în legătură cu atacul dejucat în Franţa - Tawfik A., Salah A. şi un al treilea, nenumit, reţinut în operaţiunea de la Schaerbeek.

Doi dintre cei trei Tawfik A. şi bărbatul nenumit arestat la Schaerbeek - au fost răniţi în picior, se arată în comunicat.

Separat, procurorii au mai transmis că au eliberat trei dintre cele şase persoane reţinute joi. Cei trei încă reţinuţi sunt Faycal C., Abou A. şi un al treilea, nenumit, se mai menţionează în comunicat.

Pe de altă parte, anchetatorii au stabilit, pe baza testelor ADN, că cel de-al doilea kamikaze de pe aeroportul din Bruxelles era Najim Laachraoui.

„În urma testelor ADN şi a anchetei din ultimele ore, parchetul federal este în măsură în prezent să confirme că al doilea kamikaze de pe aeroportul din Bruxelles (...) este Najim Laachraoui, născut la 18 mai 1991", se mai precizează în comunicat.

De asemenea, urme de ADN de la Najim Laachraoui au fost descoperite pe mai multe dispozitive explozive care au servit la atentatele de la 13 noiembrie de la Paris şi pe 'o bucată de ţesătură' găsită la Bataclan, conform parchetului.