În atentatele de la aeroportul internaţional Zaventem din Bruxelles şi la staţia de metrou Maelbeek, aflată la câteva sute de metri de instituţiile europene, şi-au pierdut viaţa cel puţin 31 de oameni şi 300 au fost răniţi, potrivit unui bilanţ încă provizoriu.

Deocamdată au fost identificate oficial 24 dintre persoanele ucise, a anunţat purtătorul de cuvânt al procuraturii din Bruxelles, Ine Van Wymersch, citat de agenţia Belga. Dintre răniţi, 101 se află încă în spitale, 23 dintre ei fiind la terapie intensivă. Dintre cele 101 persoane spitalizate, 32 au suferit arsuri grave şi se află în secţii speciale de arşi, potrivit unui purtător de cuvânt din Ministerul Sănătăţii Publice.

Agenţia France Presse menţionează că, dintre cei 24 de morţi identificaţi, 11 sunt cetăţeni străini, printre care americani, un chinez şi un francez. Departamentul de Stat al SUA a anunţat moartea a doi cetăţeni americani, dar nu se cunoaşte soarta altor câţiva.

Ministerul Afacerilor Externe din Olanda a identificat trei cetăţeni ai acestei ţări care au pierit în atacurile de marţi din Bruxelles, un frate şi-o soră care locuiau în SUA şi o femeie originară din Liberia, refugiată în Olanda şi unde obţinuse cetăţenie olandeză.

Autorităţile de la Roma au anunţat decesul unui cetăţean italian, ucis la metrou, iar Londra a confirmat decesul unui cetăţean britanic. Şi Parisul a anunţat moartea unui cetăţean francez, iar poliţia germană a anunţat că un cetăţean german originar din Aix-la-Chapelle a murit în explozia de pe aeroport. Printre cei decedaţi se mai numără un cetăţean spaniol care avea şi cetăţenie italiană şi germană, o peruancă şi o marocană.