În ultimele zile, ploaia rece şi rafalele puternice de vânt lovesc fără milă în imigranţii blocaţi la frontiera dintre Grecia şi Macedonia. Familiilor care au copii le este cel mai greu să îndure aceste condiţii. Poliţiştii eleni încearcă să îi ajute cum pot. Ei au adus mai multe vagoane scoase din uz şi i-au cazat acolo pe migranţi. 

În vagoane pot locui însă doar aproximativ 200 de oameni. Prioritate au avut familiile care au copii mici. Oamenii spun că sunt gata să ajungă în orice ţară care este dispusă să-i primească şi să le dea o şansă pentru un trai mai bun.

De asemenea, oamenii au afişat pancarte prin care au condamnat atentatele din capitala Belgiei, drept răspuns celor care îi asociază pe imigranţi cu teroriştii jihadişti. Ei spun că vor doar să aibă condiţii decente de trai în Europa şi că nu au nimic în comun cu teroriştii islamişti de la Bruxelles. Guvernul de la Atena a promis că, în ciuda constrângerilor bugetare, va grăbi procesul de amenajare a centrelor de primire pentru solicitanţii de azil.