În timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri în Parlamentul bulgar, premierul Borisov a spus vineri că principalul pericol imigraţionist vine de la graniţa cu Grecia care este foarte lungă şi neprotejată, potrivit novinite.com. Preocupările lui Borisov se îndreaptă în special spre faptul că guvernul Greciei nu a adoptat măsuri necesare în ultimele luni.

Borisov a reamintit că în ultimele zile Bulgaria a asigurat ajutoare umanitare către centre din Macedonia. Potrivit lui, condiţiile din centrele de refugiaţi din Grecia sunt „înfricoşătoare” şi a reafirmat că să aşteaptă ca problemele reale să vină din Grecia. Borisov a dat asigurări că Bulgaria este chiar gata să ridice un gard uşor de sârmă la graniţa cu Grecia dacă va fi nevoie.

Ministrul Apărării Nikolai Nencev a reafirmat joi disponibilitatea ţării vecine de a construi gardul menţionat în eventualitatea unei creşteri a presiunii imigraţioniste. Pentru moment, imigranţii ocolesc Bulgaria fiindu-le teamă că vor fi înregistraţi la intrarea în ţară.