Sosit într-un demers de a asigura Belgia de sprijinul Washingtonului în lupta împotriva terorismului, Kerry are programate întrevederi cu preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, cu premierul belgian Charles Michel şi cu regele belgienilor Philippe.

Secretarul de stat american a sosit pe aeroportul Zaventem, care a fost scena a două explozii marţi dimineaţă. Înainte de plecare, el va depune o coroană de flori la locul atacului terorist de pe aeroportul internaţional din Bruxelles, potrivit Reuters.

Kerry va reitera oferta SUA de a ajuta la ancheta autorităţilor belgiene asupra atentatelor şi la eforturile acestora de combatere a terorismului. Bruxellesul este o bază militară şi diplomatică mare pentru americanii care lucrează la misiuni SUA în oraş, precum şi la Uniunea Europeană şi NATO. Aproximativ 12 cetăţeni americani s-au numărat printre răniţi în atacurile de marţi, deşi nu este clar deocamdată dacă au existat şi americani ucişi.

Atacurile de la Bruxelles „subliniază urgenţa" luptei împotriva grupării jihadiste Stat Islamic, care a revendicat atacurile, şi altor grupări extremiste, a subliniat Kerry joi la Moscova.