Un bărbat despre care se presupune că s-a aflat în legătură cu atacatorul sinucigaş a fost reţinut în oraşul Gaziantep, din sudul Turciei, şi transferat la Istanbul, unde o instanţă a decis ca el să rămână în arest.

Peste 80 de persoane au fost ucise în acest an în patru atacuri cu bombă comise la Istanbul şi Ankara. Pe 12 ianuarie, în zona istorică Sultanahmet din Istanbul a avut loc un atac soldat cu 10 morţi, majoritatea turişti germani, şi cu rănirea altor 15 persoane.

Autorităţile turce au anunţat că acest atac a fost comis de un sirian de origine saudită ce fusese în Siria şi se înregistrase ca refugiat în Istanbul.

Pe 10 octombrie anul trecut, un dublu atentat sinucigaş a ucis 103 persoane în timpul unui miting al opoziţiei turce, în apropierea gării centrale din Ankara. Un alt atentat sângeros, soldat cu 33 de morţi şi 104 răniţi, a avut loc anul trecut atunci când un atacator sinucigaş şi-a detonat o centură cu explozibil în oraşul Suruc, din provincia Sanliurfa (sud-estul ţării).