Poliţia belgiană îl căuta joi pe un al doilea suspect legat de atacul din metroul bruxellez, confirmând astfel informaţiile apărute anterior în presă.
O sursă din poliţia belgiană a confirmat că un bărbat a fost filmat de camere de supraveghere video ale companiei de metroul din Bruxelles (STIB) şi se afla în compania lui Khalid El Bakraoui, cu puţin timp înainte ca acesta din urmă să se arunce în aer în staţia de metrou Maelbeek.

Pe imagini apare Khalid El Bakraoui vorbind cu suspectul, care nu a urcat în vagon alături de El Bakraoui, a precizat o sursă apropiată acestui dosar.
Autorităţile belgiene au identificat în mod oficial până acum doi atacatori sinucigaşi în urma atentatelor de marţi de la Bruxelles — fraţii Khalid şi Ibrahim El Bakraoui.

Khalid El Bakraoui, în vârstă de 27 de ani, s-a aruncat în aer într-un vagon de metrou în staţia Maelbeek, situată la câteva sute de metri de sediul Comisiei Europene şi al Consiliului UE. În atac şi-au pierdut viaţa cel puţin 20 de persoane şi 100 au fost rănite. Ibrahim El Bakraoui, în vârstă de 29 de ani, fratele lui Khalid, ambii având naţionalitate belgiană, s-a aruncat în aer pe aeroportul Zaventem din Bruxelles, împreună cu un alt bărbat.

Conform unor surse din poliţie, al doilea atacator sinucigaş de la aeroportul Bruxelles-Zaventem este Najim Laachraoui, alias Soufiane Kayal, dat deja în urmărire în legătură cu atacurile teroriste din noiembrie de la Paris. Până în prezent, Parchetul federal belgian nu a confirmat însă că Laachraoui ar fi luat parte la atentatul de la aeroportul internaţional bruxellez.

Cotidianul belgian De Standaard anunţase miercuri seară că al doilea atentator sinucigaş de pe aeroportul internaţional din Bruxelles a fost Najim Laachraoui. Plecat în Siria în februarie 2013, Laachraoui a făcut parte din primele grupuri de bruxellezi care s-au alăturat jihadiştilor în Siria. El era căutat de poliţie din data de 4 decembrie anul trecut.