Najim Laachraoui, în vârstă de 24 de ani, s-a aruncat în aer marţi pe aeroportul Zaventem din Bruxelles, împreună cu Ibrahim El Bakraoui.

Iniţial, autorităţile belgiene anunţaseră că Najim Laachraoui este în viaţă, fiind dat în urmărire. Miercuri seară, anchetatorii au anunţat că islamistul s-a sinucis în atentate.

Khalid El Bakraoui, în vârstă de 27 de ani, un alt membru al reţelei teroriste Stat Islamic, este autorul atacului sinucigaş comis la metroul din Bruxelles.

Atacurile teroriste din Belgia s-au soldat cu 31 de morţi şi sute de răniţi, fiind revendicate de organizaţia teroristă Stat Islamic.

Potrivit serviciilor secrete occidentale, Najim Laachraoui, un membru important al organizaţiei fundamentaliste sunnite Stat Islamic, a pregătit dispozitivele explozive utilizate în atentatele comise la Paris pe 13-14 noiembrie 2015, soldate cu 130 de morţi.

Al treilea islamist observat în imagini pe aeroportul din Bruxelles, complice al lui Najim Laachraoui şi al lui Ibrahim El Bakraoui, este cel mai probabil în libertate.

Anterior, autorităţile belgiene anunţau că dublul atac sinucigaş de la aeroportul Zaventem a fost comis de fraţii Ibrahim şi Khalid El Bakraoui.