„Nu voi ascunde faptul că unităţi ale forţelor speciale sunt active pe teritoriul sirian”, a declarat acesta într-un interviu acordat publicaţiei Rossiskaia Gazeta, preluat de AFP.

Misiunea acestor trupe este de a culege informaţii despre ţintele terestre, de a transmite avioanelor poziţiile ţintelor situate în zonele izolate şi alte misiuni speciale, a precizat generalul rus.

Aviaţia rusă a început pe 30 septembrie o campanie de atacuri aeriene împotriva grupărilor care încearcă să-l înlăture de la putere pe preşedintele Bashar al-Assad. Pe data de 14 martie, preşedintele Vladimir Putin a ordonat încetarea acestor atacuri şi repatrierea unităţilor forţelor aeriene dislocate în Siria.

Generalul Dvornikov a mai menţionat în respectivul interviu că în Siria continuă să fie operaţional un sistem alcătuit din consilieri militari ruşi care asistă armata siriană în planificarea şi executarea operaţiunilor militare terestre şi aeriene.

De asemenea, alţi ofiţeri ruşi conduc programele de instrucţie la care participă militari sirieni şi combatanţi din grupările fidele preşedintelui al-Assad.