„Cetăţenii olandezi din oraş sunt sfătuiţi să evite zona consulatului”, se arată într-un comunicat al diplomaţiei olandeze. Deocamdată nu există detalii privind natura ameninţării respective, notează Agerpres.

Acest anunţ survine la patru zile după un atentat sinucigaş comis pe bulevardul Istiklal din Istanbul şi soldat cu patru străini morţi (trei israelieni şi un iranian) şi 39 de răniţi.

Pe 12 ianuarie, în zona istorică Sultanahmet din Istanbul a avut loc un atac soldat cu 10 morţi, majoritatea turişti germani, şi cu rănirea altor 15 persoane. Autorităţile turce au anunţat că atacul a fost comis de un sirian de origine saudită ce se aflase până recent în Siria şi se înregistrase ca refugiat în Istanbul.

Pe 10 octombrie anul trecut, un dublu atentat sinucigaş a ucis 103 persoane în timpul unui miting al opoziţiei turce, în apropierea gării centrale din Ankara. Un alt atentat sângeros, soldat cu 33 de morţi şi 104 răniţi, a avut loc anul trecut atunci când un atacator sinucigaş şi-a detonat o centură cu explozibil în oraşul Suruc, din provincia Sanliurfa (sud-estul ţării).