Printre răniţii de la aeroport se numără patru angajaţi ai companiei Brussels Airlines. Aceştia sunt în continuare spitalizaţi, dar vieţile lor nu sunt în pericol, a precizat miercuri compania. Angajaţii răniţi lucrau la ghişeele de check-in în terminalul de plecări al aeroportului.

Cel mai recent bilanţ al victimelor comunicat de autorităţi este de 31 de morţi (11 la Zaventem şi 20 la staţia de metrou Maelbeek) şi 270 de răniţi.
Într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, procurorul federal Frédéric Van Leeuw a anunţat că fraţii Khalid şi Ibrahim El Bakraoui au fost identificaţi drept doi din cei trei kamikaze, un al treilea atentator aflându-se încă în libertate, după cum transmite AFP.

Khalid El Bakraoui s-a detonat pe aeroport, iar fratele său Ibrahim într-un vagon de metrou.

Pe aeroportul internaţional din Bruxelles, unde marţi s-au produs două explozii la interval de câteva secunde, la ora locală 07.58, a fost difuzată o fotografie cu cei trei suspecţi, a indicat procurorul Van Leeuw.

Potrivit acestuia, autorul din mijlocul fotografiei, care este unul dintre kamikaze, a fost identificat cu ajutorul amprentelor. Este vorba despre Ibrahim El Bakraoui, născut la Bruxelles la 9 octombrie 1986, de naţionalitate belgiană.

„Al doilea kamikaze, în stânga în fotografie, nu a fost identificat. Al treilea suspect, purtând o jachetă de culoare deschisă şi pălărie, se află în libertate. Această persoană este căutată în mod activ”, a precizat Van Leeuw.

Suspectul căutat a depus o geantă mare, apoi a plecat înaintea exploziilor', geanta sa fiind cea care 'conţinea încărcătura explozivă cea mai importantă.

„La scurt timp după sosirea echipei de deminare, această geantă a explodat din cauza instabilităţii mari a explozibililor. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită”, a menţionat procurorul.

În ce priveşte atentatul de la metrou, explozia s-a produs în interiorul celei de-a doua rame în timp ce aceasta se afla încă în staţie, a mai precizat oficialul. Atentatorul a fost Khalid El Bakraoui, născut la Bruxelles la 12 ianuarie 1989.

„Cei doi terorişti decedaţi aveau antecedente penale grele, nelegate de terorism”, a reamintit procurorul belgian.

Acesta a mai confirmat că individul arestat în cursul dimineţii în cartierul bruxellez Anderlecht nu este Najim Laachraoui, al treilea suspect care are legătură cu atentatul comis marţi la aeroportul internaţional Bruxelles-Zaventem.