Totodată, al treilea suspect care are legătură cu atentatul comis marţi la aeroportul internaţional Bruxelles-Zaventem şi aflat încă în libertate este Najim Laachraoui, un bărbat deja căutat de poliţia belgiană începând de luni. ADN-ul lui Laachraoui a fost descoperit în locuinţele folosite de autorii atacurilor teroriste de la Paris, comise pe 13 noiembrie anul trecut şi soldate cu 130 de morţi şi sute răniţi.


Fraţii Khalid şi Brahim El Bakroui erau cunoscuţi poliţiei belgiene pentru activităţile lor infracţionale, fiind căutaţi şi pentru implicare în atacurile teroriste de la Paris din noiembrie soldate cu 130 de morţi.

Unul dintre cei doi fraţi, Khalid, închiriase sub o identitate falsă o locuinţă în Rue du Dries nr. 60, în cartierul bruxellez Forest, unde marţea trecută poliţia belgiană a ucis un individ înarmat, în timpul unei operaţiuni legate de atentatele de la Paris, comise pe 13 noiembrie anul trecut şi soldate cu 130 de morţi şi peste 350 de răniţi. După acel raid, anchetatorii au descoperit un steag al organizaţiei Stat Islamic, o puşcă de asalt, detonatoare şi amprente ale unuia dintre principalii suspecţi în urma atentatelor de la Paris, Salah Abdeslam, arestat vinerea trecută în cartierul Molenbeek din Bruxelles.

Marţi seară, poliţia belgiană a cerut ajutorul populaţiei pentru identificarea unui bărbat suspectat că ar fi unul dintre atentatorii de pe aeroportul internaţional din Bruxelles.

Poliţia a făcut publică o fotografie surprinsă cu camerele de supraveghere cu puţin înaintea exploziilor. În ea apare un bărbat îmbrăcat cu o jachetă albă, purtând ochelari şi o pălărie neagră şi împingând un cărucior în care se afla o geantă neagră de mână. Oricine îl recunoaşte pe suspect sau are informaţii în legătură cu atacul terorist era rugat să contacteze telefonic poliţia, care a precizat că 'discreţia este asigurată'.

Anterior, agenţia Belga a relatat că o fotografie cu autorii prezumtivi ai atacurilor cu bombă de pe aeroportul internaţional Bruxelles-Zaventem fusese difuzată de autorităţile belgiene.

Imaginea arăta trei bărbaţi împingând cărucioare cu bagaje. Cei doi indivizi îmbrăcaţi în negru ar fi fost atentatorii kamikaze, iar cel de-al treilea, care îşi ascunde faţa, ar fi fugit, fiind căutat activ de poliţie. În imagine se vede că cei doi bărbaţi îmbrăcaţi în negru poartă pe mâna stângă câte o mănuşă. Conform unor surse, mănuşile le-ar fi permis să ascundă declanşatorul unei bombe sau centuri explozive.

Atentatele comise marţi dimineaţă aeroportul internaţional Bruxelles-Zaventem şi staţia de metrou Maelbeek din capitala belgiană s-au soldat cu cel puţin 34 de morţi şi 230 de răniţi.