Monumentul a fost iluminat şi în culorile Franţei după atentatele survenite în capitală la 13 noiembrie, soldate cu 130 de morţi.

Anne Hidalgo, care îşi exprimă deplina solidaritate a sa şi a parizienilor, a avut o întrevedere cu Yvan Mayeur, bourgmestre al oraşului Bruxelles, semnalează un comunicat.

„Europa este vizată astăzi în inima sa” şi sunt atacate, încă o dată, valorile sale fundamentale: „libertatea sa, omenia sa, toleranţa sa, ataşamentul său de nezdruncinat faţă de democraţie”, adaugă Anne Hidalgo.

„În faţa acestui duşman care nu este condus decât de ură, moarte şi fanatism, avem datoria de a rămâne în picioare”, scrie primarul Parisului.
„Răspunsul nostru trebuie să fie ferm şi intransigent: să asigurăm securitatea concetăţenilor noştri (...) să continuăm şi să accentuăm acţiunile în materie de educaţie, de convieţuire şi de dialog între comunităţi”, apreciază Anne Hidalgo, care spune în încheiere: „Nu vom ceda”.

Cel puţin 34 persoane au murit şi 136 au fost rănite marţi în atentatele teroriste de la Bruxelles, pe aeroportul Zaventem şi din staţia de metrou Maelbeek, în apropierea instituţiilor europene. Atentatele au provocat ridicarea nivelului de alertă la nivelul maxim, închiderea până la noi ordine a aeroportului internaţional din Bruxelles şi o întărire a securităţii pe alte aeroporturi din Europa şi din afara acesteia.