La scurt timp după cele două explozii de pe Aeroportul Internaţional Zaventem, patru deflagraţii s-au produs la mai multe staţii de metrou, dintre care una în apropiere de instituţiile Uniunii Europene. Autorităţile belgiene au activat planul de catastrofă regională, iar nivelul alertei teroriste a fost ridicat la maxim. 

Străzile care duc spre aeroport sunt închise, iar traficul feroviar spre şi dinspre aeroport a fost întrerupt. Jurnaliştii străini scriu că poliţia a găsit mai multe dispozitive explozive după ce a fost evacuată aerogara. În scurt timp, patru explozii au avut loc la mai multe staţii de metrou din Bruxelles. Una dintre acestea este situată chiar în apropiere de instituţiile Uniunii Europene. În urma deflagraţiilor, toate staţiile de metrou din capitala Belgiei au fost închise, iar procurorul general al Belgiei a confirmat oficial că atacurile din Bruxelles sunt teroriste. 

Autorităţile au fost avertizate de planificarea unor atentate majore după ce vineri l-au capturat pe cel mai căutat terorist după atacurile de la Paris, Salah Abdeslam. El este acuzat că a participat la atacurile din noiembrie din capitala Franţei, soldate cu moartea a 130 de oameni.