„Atacurile demne de dispreţ de la Bruxelles ar trebui să ne facă mai uniţi: solidaritate cu victimele şi fermitate împotriva teroriştilor”, a postat pe Twitter purtătorul de cuvânt al cancelarului german Angela Merkel, Steffen Seibert.

„Cu inima şi cu mintea la Bruxelles”, a scris la rândul său pe Twitter premierul italian Matteo Renzi.

„Grecia este solidară cu cetăţenii belgieni şi europeni. Nu putem permite ca teama, ura religioasă şi rasismul să prevaleze în Europa”, a postat şi premierul elen Alexis Tsipras pe aceeaşi reţea de socializare.

„Aceste atacuri împotriva civililor în centrul Europei dau dovadă de laşitate şi barbarie. Europa trebuie să lupte unită împotriva terorismului şi să îşi apere valorile democratice”, au transmis la rândul lor cancelarul şi vicecancelarul Austriei, Werner Faymann şi, respectiv, Reinhold Mitterlehner.

„Sunt şocat şi îngrijorat de evenimentele de la Bruxelles. Vom face tot ce vom putea pentru a oferi ajutor”, a scris pe Twitter premierul britanic David Cameron.

„Lupta împotriva răului necesită cel mai înalt nivel de cooperare activă la nivel internaţional”, a transmis şi preşedintele rus Vladimir Putin.

„Atacuri abominabile la Bruxelles. Gândurile mele sunt alături de cei afectaţi şi familiile lor. Suntem alături de Belgia”, a scris pe Twitter şi premierul danez Lars Lokke Rasmussen.

„Este un atac la adresa Europei democratice. Nu vom accepta niciodată ca teroriştii să atace societăţile noastre deschise”, a spus premierul suedez Stefan Lofven.

Prim-ministrul spaniol Mariano Rajoy a scris pe Twitter că terorismul nu ne va putea învinge. „Unitatea democraţilor din UE este şi va fi întotdeauna deasupra barbarismului şi lipsei de raţiune”, a adăugat el.

„Europa este atacată încă o dată. Cei care ucid şi comit violenţe trebuie să fie înfrânţi şi vor fi înfrânţi”, a transmis, tot pe Twitter, şi premierul irlandez în exerciţiu Enda Kenny.

„Ştirile de la Bruxelles sunt îngrijorătoare. Atacurile sunt condamnabile”, a scris, pe aceeaşi reţea de socializare, şi premierul indian Narendra Modi.

"Terorismul nu este o ameninţare la o ţară anume, ci la adresa întregii umanităţi şi este timpul ca această ameninţare să fie combătută împreună pentru siguranţa generaţiilor viitoare", a subliniat şi prim-ministrul pakistanez Nawaz Sharif.