Atacul a fost comis la un baraj al armatei, fiind urmat de asaltul unui comando de circa 25 de persoane în apropierea localităţii Al-Baghdadi, la 180 km nord-vest de Bagdad, a explicat un ofiţer al armatei irakiene.

Forţele de securitate întreprind de mai multe zile o ofensivă menită să preia din mâinile jihadiştilor oraşul Hit, situat mai la sud.

Statul Islamic a revendicat atacul într-o postare pe reţelele de socializare, precizând că autorii sunt cinci sinucigaşi, printre care un francez identificat cu numele de Abu Zubayr al-Faransi, un iordanian şi un turc.

Gruparea mai susţine că a ucis sau rănit 60 de soldaţi, că a capturat o parte din echipamentele acestora şi că luptele continuă.

Ofiţerul irakian citat de AFP a afirmat însă că toţi atacatorii au fost ucişi, la capătul a cinci ore de lupte, cu sprijinul aviaţiei coaliţiei antijihadiste conduse de SUA.

Punctul de control atacat este cel mai important al armatei pe ruta spre baza aeriană Al-Assad, unde sunt desfăşuraţi un mare număr de militari irakieni şi consilieri străini.