„În pofida faptului că este prea devreme pentru a specula cu privire la direcţia pe care o va lua ancheta, orice persoană care are o legătură cu Abdeslam va fi îngrijorată de faptul că locul în care se află ar putea fi dezvăluit şi ar putea încerca să fugă cu scopul de a încerca să evite să fie detectată”, a declarat Jürgen Stock, secretarul general al Interpolului, citat într-un comunicat.

„Acum este vital ca ţările să continue să coopereze şi să efectueze controale aprofundate în funcţie de informaţiile pe care le au la dispoziţie, pentru a evita ca suspecţii să se strecoare”, a adăugat el.

Salah Abdeslam este fratele lui Brahim Abdeslam, unul dintre teroriştii care s-au aruncat în aer la Paris în cursul atentatelor din 13-14 noiembrie 2015, soldate cu 130 de morţi şi 370 de răniţi. Abdeslam, născut în Belgia într-o familie marocană, este suspectat că a încercat să comită un atentat în arondismentul al XVIII-lea din Paris.

După numeroase încercări eşuate ale autorităţilor din Franţa şi Belgia, islamistul Salah Abdeslam a fost arestat vineri în cursul unei operaţiuni desfăşurate în zona Molenbeek din Bruxelles.

Anterior, amprentele digitale ale lui Salah Abdeslam fuseseră găsite într-un apartament situat în alt cartier din Bruxelles.