„În această dimineaţă am aflat că am pierdut doi angajaţi locali din Peshawar care lucrau cu consulatul nostru de acolo, în timp ce se aflau afară din oraş în cadrul unui efort de a eradica câmpuri de narcotice”, a declarat Kerry la un eveniment la Washington privind combaterea extremismului violent. 
    
„Un IED (dispozitiv exploziv improvizat n.r.) a explodat şi mai mulţi au fost ucişi; de asemenea, câţiva dintre soldaţii aflaţi acolo pentru a-i păzi”, a adăugat Kerry. 
    
Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat John Kirby a declarat că incidentul a avut loc marţi când cei doi angajaţi pakistanezi se deplasau într-un convoi al Forţei anti-narcotice a guvernului pakistanez în Zonele tribale administrate la nivel federal (FATA). 
    
„Guvernul Statelor Unite condamnă ferm atacul”, a afirmat Kirby, adăugând că SUA oferă asistenţă Pakistanului în investigarea incidentului şi aducerea făptaşilor în faţa justiţiei. 
    
Kirby a mai spus că nu ştie dacă angajaţii consulatului au fost ţinta atacului, produs în timpul unei vizite în Statele Unite a consilierului pentru securitatea naţională a Pakistanului Sartaj Aziz, notează Reuters. 
    
„Nimeni nu a revendicat responsabilitatea în acest moment”, a declarat Kirby într-un briefing de presă.