Cu puţin timp înainte de începerea şedinţei de judecată, bona de 38 de ani avea un discurs incoerent, pe alocuri chiar profetic. Femeia a declarat că Allah i-a ordonat să comită crima oribilă. Anchetatorii spun însă că aceasta a fost influenţată de concubinul ei din Tadjikistan, suspectat că este adeptul unor idei extremiste. Bărbatul este căutat de poliţie. Dădaca, originară din Uzbekistan, a fost căsătorită şi are trei copii.

Femeia a venit să muncească la Moscova, pentru că nu reuşea să-şi găsească un serviciu. Vecinii ei, citaţi de jurnaliştii ruşi, spun că aceasta suferea de schizofrenie şi era la evidenţa psihiatrilor de mult timp.

Amintim că omorul grotesc a avut loc acum două zile. Bona fetiţei a aşteptat ca părinţii acesteia să părăsească apartamentul, apoi a ucis-o şi a incendiat locuinţa. Ulterior, s-a deplasat la o staţie de metrou, unde a agitat timp de 40 de minute capul copilei în văzul tuturor. Femeia a fost supusă deja unui examen psihiatric, iar anchetatorii nu exclud ca ea ar fi acţionat sub influenţa unor substanţe psihotrope sau a drogurilor.