Avionul de tip Boeing 737-800, aparţinând companiei FlyDubai, s-a prăbuşit la aterizare în jurul orei 3:50 (2:50, ora RM), pe aeroportul din oraşul rus Rostov-pe-Don. Aeronava venea din Dubai (Emiratele Arabe Unite) şi avea la bord 55 de pasageri şi şase membri ai echipajului. Autorităţile ruse au anunţat că nu există supravieţuitori.

Anchetatorii nu au stabilit clar care sunt cauzele incidentului aviatic, dar vizibilitatea era redusă şi vântul bătea puternic în zona aeroportului din Rostov-pe-Don. Potrivit unor informaţii neconfirmate, la bord a avut loc o explozie urmată de un incendiu, scrie Mediafax. Piloţii ar fi renunţat la încercarea iniţială de a ateriza, zburând circa două ore în jurul aeroportului pentru a consuma combustibilul.

Printre pasagerii se aflau în total 18 bărbaţi, 33 de femei şi patru copii. În mare parte, aceştia erau familii de ruşi care se întorceau de la odihnă. Se mai cunoaşte că printre pasageri se aflau 5 străini: trei ucraineni, un cetăţean al Uzbekistanului şi unul al Indiei.

Compania FlyDubai a confirmat producerea unui „tragic accident” în sudul Rusiei.