„O reţea criminală a fost anihilată pentru a fi transferat ilegal migranţi din Grecia spre ţări din Europa de Vest la bordul unor mici aparate" de zbor, a explicat poliţia într-un comunicat, precizând că presupusul şef al reţelei era unul dintre cei doi irakieni, în vârstă de 43 de ani.

Arestările au fost efectuate miercuri în timpul „unei operaţiuni coordonate a poliţiei la Atena şi Missolonghi", în vestul Greciei.

La Missolonghi, poliţia l-a arestat pe pilot, cetăţean grec, înainte ca aparatul său Piper să decoleze cu şapte migranţi, dintre care patru copii, transferaţi de la Atena cu maşina de către cei doi irakieni, presupuse călăuze, potrivit acestui text.

Potrivit poliţiei, „această reţea criminală a realizat deja douăsprezece operaţiuni de transfer de migranţi în Italia" obţinând între 4.500 şi 7.500 de euro pentru fiecare pasager.

Persoanele arestate au fost aduse în faţa procurorului din Atena, în timp ce copiii au fost încredinţaţi unor centre de protecţie a minorilor.

Poliţia a confiscat avionul Piper, 34.430 de euro, două maşini, şapte grame de canabis şi o sută de cartuşe de vânătoare.

Cercetările continuă pentru găsirea altor complici, a declarat poliţia.